מרק עשיר: עדשים, ירקות כתומים ופסטה

מערכת סמארט

מרק עדשים, ירקות כתומים ופסטה עשיר

המרכיבים (לסיר משפחתי גדול):

* 250 גרם פסטה פנה, פוזילי, קונכיות או פטוצ'יני מקמח דורום מלא או מקמח כוסמין מלא
* 2 בצלים אדומים גדולים, קצוצים
* 8-6 שיני שום, קצוצות
* 3-2 בטטות, מקולפות, פרוסות וקצוצות
* 4-3 גזרים, קצוצים
* 800 גרם עגבניות מרוסקות
* 500 גרם עדשים כתומות, שהושרו במים במשך 5-3 שעות וסוננו
* 2 כפיות פפריקה מתוקה
* 1.5-1 כפיות מלח טבעי (הימלאיה או אטלנטי)
* 2-1 כפיות כמון ו/או קארי הודי
* 2 כפיות אורגנו יבש (או תערובת תיבול איטלקית)
* 1 כפית כורכום
* חצי כפית פפריקה חריפה (לא הכרחי)
* פלפל שחור גרוס טרי, לפי הטעם
* 1 כוס עלי תרד, טריים או קפואים
* 6 עלי קייל, קצוצים (עלים בלבד, ללא הגבעול)
* 1 כוס עשבי תיבול (פטרוזיליה, כוסברה, בצל ירוק ו/או עשבי תיבול מועדפים אחרים), קצוצים
* שמן זית

אופן ההכנה:
מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים ומניחים בצד.
בסיר גדול, על להבה בינונית, מאדים את הבצל הקצוץ בחצי כוס מים. כשהמים מתאדים, מוסיפים שום קצוץ ומערבבים היטב. מוסיפים אורגנו יבש (או תערובת תבלינים איטלקית), את הירקות הכתומים ואת העגבניות המרוסקות ומערבבים היטב. מבשלים במשך כמה דקות על להבה נמוכה. מוסיפים את העדשים ומים רותחים כדי כיסוי + 5 סנטימטרים. מביאים לרתיחה חזקה. מנמיכים את הלהבה ללהבה בינונית ומוסיפים את כל התבלינים היבשים. מבשלים בסיר סגור במשך כ-25 דקות. מוסיפים את הפסטה שהנחנו בצד ואת התרד, הקייל ועשבי התיבול הקצוצים. מבשלים במשך 5 דקות נוספות. מוסיפים עוד מים במקרה הצורך. טועמים ומתקנים תיבול במקרה הצורך. יוצקים את המרק לקעריות ומוסיפים מעט שמן זית לכל קערית.

לשם גיוון:
* מחליפים פסטה באורז עגול מלא או בקינואה שהושרו במים במשך 12 שעות וסוננו.
* מחליפים גזר בדלעת.
* משתמשים בשתי כוסות עלי תרד במקום עשבי התיבול (אם הילדים לא אוהבים עשבי תיבול בעלי טעם דומיננטי).

בתאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *